Tiel: Zon op bedrijfsdaken

Op initiatief van Ondernemers Coöperatie Tiel vond drie jaar geleden de eerste bijeenkomst plaats om bedrijven te enthousiasmeren voor het project. Toen nog relatief nieuw; een collectieve aanpak, zodat er projectfinanciering aangetrokken kon worden. Bedrijven hebben zelf kunnen kiezen op welke manier zij participeerden; hun dak ter beschikking stellen zonder zelf te investeren of mee-investeren in een collectief project. In alle gevallen levert participatie een groot voordeel voor de ondernemer op. De bedrijven die meedoen zijn erg enthousiast. In totaal zullen er zo’n 25.000 panelen worden geplaatst.
Ambities van de gemeente
De gemeente Tiel zoekt op allerlei manieren naar mogelijkheden om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen, zoals energiebesparing, duurzame opwekking, warmte transitie en klimaatadaptatie. Een project als ‘Zon op Bedrijfsdaken’ is daar een goed voorbeeld van.

Wethouder Ben Brink, portefeuillehouder milieu en duurzaamheid: “Als gemeente zijn we heel blij met de resultaten die met ‘Zon op Bedrijfsdaken’ hebben bereikt. In dit eerste project zijn circa 10.000 zonnepanelen geplaatst. Voor de gemeente betekent dit weer een stap in de verduurzaming van Tiel. We zijn ontzettend trots dat zoveel ondernemers meedoen!”

Meer bedrijven kunnen profiteren van zonnepanelen
Ondernemers in de gemeente Tiel die ook willen profiteren van zonnepanelen op hun dak kunnen nog altijd meedoen met een volgend project van ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Iedereen met een dak van minimaal 1.000 m2 en een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 keer 100 Ampère) kan meedoen.

Wilt u meer weten over ‘Zon op Bedrijfsdaken’? Dit kan telefonisch op 0343-445 398, of per e-mail aan info@zonopbedrijfsdaken.nl.