Oprichters 2013

Logo Dirk III5 ondernemende burgers uit Culemborg, Haaften, Maurik, Kerk-Avezaath en Varik richtten in 2013 de pioniersstichting Dirk III op en zij brachten mede met vele actieve Rivierenlanders een beweging op gang.

Bestuursleden Dirk III - Baukelien

Baukelien Franken
Mijn zoon zit in de puberteit en ik in de overgang! Overgang naar een balans. Een balans in ‘leef hier en nu’ en werken vanuit mijn hart. Een hart vol weten, intuïtie en innerlijke kracht. Een kracht van loslaten en doorpakken. Doorpakken met de juiste intentie. Een intentie met passie voor het verbinden van alle mooie mensen en initiatieven in de Betuwe gericht op een beter economisch en voor een ieder betekenisvol systeem. Ik ben dankbaar de communicatie voor de ‘mee-anderbeweging’ te mogen doen.

Bestuursleden Dirk III - JanJan de Kock 
Vanaf 2011 zet ik mijn talenten helemaal in voor een duurzame samenleving. Waarover ik mij verbaasde, was dat bij bijeenkomsten over duurzaamheid veel enthousiaste mensen met mooie ideeën waren maar na de bijeenkomst zag ik daar geen vervolg op. Door gezamenlijk stichting Dirk III op te richten en mensen met goede ideeën te begeleiden, creëren we stapje voor stapje een nieuwe economie. Ik doe dit vanuit mijn hart en weet niet waar dit voor mij toe leidt, maar ik ben gelukkig als ik zie dat in de West Betuwe nu echt een duurzame samenleving aan het ontstaan is .

Bestuursleden Dirk III - Dennis

Dennis Kerkhoven
Als we deze crisis als kans zien dan is het NU de tijd om tot actie te komen. We hebben nu een kans om rondom de basisbehoeften van huishoudens een volgende, slimmere versie van onze economie vorm te geven. Als ondernemende burger wil ik via Dirk III mijn eigen huishouden ‘balanceren’ zodat ik geld kan besparen, maar ook nieuwe kasstromen aanboren. Dit kan ik niet alleen en het vraagt om samenwerking en slimme combinaties. Binnen de Betuwe zijn alle ingrediënten aanwezig, nu nog herinneren waar ons historisch onbenutte potentieel zit en hoe we het rendabel kunnen maken. Hiermee kunnen we een nieuw verhaal schrijven van een circulaire economie in de Betuwe waarin we een voorbeeld kunnen vormen van een slimme rivieren delta die wereldwijd exemplarisch is.

Bestuursleden Dirk III - Peter

Peter van Luttervelt; overleden op 3 april 2018
Ik empower mijzelf als ik mag meewerken aan een samenleving die ervaart dat we het mét elkaar zoveel beter hebben en ons verder ontwikkelen, dan het individu in zijn eentje. Dit, in zowel sociale, ecologische als economische betekenis.
Als alle drie deze elementen elkaar versterken, ontstaat vanzelf zingeving, waarbinnen een toekomst zich ontvouwt, gericht op welzijn, ook voor de generaties na ons.
Mensen, in hun huishouden, werkomgeving, permanente leeromgeving en gemeenschapsvorming, zouden zich met elkaar in vrijheid kunnen ontwikkelen om tot een circulaire economie te komen, waarbij we als een ecosysteem met elkaar als samenleving ontwikkelen richting duurzaamheid.
Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. [Redactie: dat heb je gedaan Peter; dankjewel!]

Bestuursleden Dirk III - Peter

Wim Wink 
Mijn oprechte zorg is dat ons complexe ecologische systeem, met haar vele subsystemen, in onbalans raakt. En die zorgen worden nog versterkt omdat de omslagpunten in de veilige bandbreedte van deze subsystemen onvoldoende bekend zijn. Laat staan de invloed van het ene ontregelde subsysteem op het andere. Mijn transitieopgave is een nieuwe economie in de Betuwe die vanzelfsprekend duurzaam is. Omdat ik de oude economie vast zie lopen in de sectoren energie, mobiliteit, gezondheidszorg, overheid en landbouw.