Expeditie Windkracht

 

Inschrijven

Ben jij benieuwd naar duurzame energiebronnen zoals windenergie? Wil je wel eens op windexpeditie en staat een bezoek aan een windmolen op je verlanglijstje? Voel je je betrokken bij zaken als klimaatverandering en wil je zelf hierbij iets betekenen, maar weet je nog niet zo goed ‘hoe’? Of heb je nu al een goed idee en zoek je mensen en middelen om dat idee verder uit te werken? Misschien ben je wel ‘gewoon’ nieuwsgierig naar het gebruik van duurzame energie en wil je meer weten over het nieuwe Windpark Deil? Kortom: wil je weten hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan duurzame energie in jouw eigen woonomgeving en Rivierenland? Dan is Expeditie Windkracht écht iets voor jou!

Schermafbeelding 2015-09-24 om 20.50.06

Expeditie Windkracht brengt duurzame energie binnen ieders invloedssfeer. Tijdens vier bijeenkomsten delen initiatiefnemers van regionale duurzame energieprojecten hun ervaringen. Ook gaan we op windexpeditie en krijg je de kans om onder deskundige begeleiding een windmolen te bezichtigen.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen aan Expeditie Windkracht is helemaal gratis. Wél rekenen we erop dat áls je meedoet, je ook écht meedoet. Dat betekent dat je bereid bent om drie maandagavonden én een zaterdagmiddag te investeren in Expeditie Windkracht. We nemen je mee op ontdekkingstocht langs de vele mogelijkheden die duurzame energie biedt. Je hoort mooie ervaringsverhalen uit de regio en krijgt informatie én inspiratie: wie verdient wat aan wind, wat draagt windenergie bij aan economie en ecologie in de regio, wat kun je zelf doen? Bovendien biedt Expeditie Windkracht maatwerk: in ons programma sluiten we aan bij jullie specifieke wensen en ideeën. Een deskundige coach kan met je meedenken en helpt je om een nog abstract idee concreet handen en voeten te geven. Op de laatste avond presenteren deelnemers eigen ideeën en opgedane ervaringen aan elkaar.

Programma 

1ste avond: Kennismaking met duurzame (wind)energie de hoofdlijnen. Het Energie landschap in beeld, met name in de regio Rivierenland 
Een middag: Excursie windmolen, de techniek van windenergie aan den lijveMolen bij Aalst
2de avond: Windhandel of waarde van wind, de economische aspecten, voor uzelf en de regio
3de avond: Van Droom naar Daad op eigen kracht
Expeditieleiders voor de avonden en excursie: Conny de Laat, Gerwin Verschuur, Gerlach Velthoven, Hans Adams, Erik van Essen, Marleen van der Puijl en Peter van Luttervelt

Enthousiast geworden?

Klik dan snel op de button ‘inschrijven’ en investeer in Expeditie Windkracht en daarmee in jezelf en in de toekomst.

Inschrijven

Voor meer informatie kunt u mailen/bellen met Peter van Luttervelt: expeditie.windkracht@dirkdederde.nl of 06-53716426.

Expeditie Windkracht is powered by

logo-dirk-de-derde

rr_logo

11duurzaam-logo

logo4KNH