Voedselbossen Malden

De eerste boom werd geplant in 2017 op ‘De Dassenhof’, aan de Hatertseweg Malden…. Nu zijn er flinke fruitbomen, een wilgenhut, een vijver, een heg rondom het hele terrein , en veel bomen en struiken die wat langer nodig hebben en laagstam fruitboompjes.

Van het fruit zal de Siberische honingbes zijn wel als eerste rijp  zijn, klein maar fijn, donkerpaars, lekker zoet. Die komt uit Siberië dus kan de kou goed verdragen, ze staan al in bloei en wachten op jullie!

Voedselbos De Dassenhof ligt aan de Hatertseweg Malden, tussen e weg en het Maas-Waalkanaal. Het is rechts als je van Nijmegen komt, zo’n 100 meter voorbij het gemeentebord ‘Malden’, in een bocht. Je ziet rechts wel het bord van De Dassenhof op het hek. (Links staat een groot huis, de Elshof)

Beheerder van de Dassenhof is Thijs Goverde. Thijs is er meestal op de woensdag, verder op wisselende tijden. Neem evt. contact op via info@thijsgoverde.nl als je meer wil weten.  Op een paal vind je ook de q.r. code van de fietstocht rondom Nijmegen die de ‘Herenboeren’ hebben uitgezet. Als je die scant hoor je Thijs vertellen over het voedselbos.

En waarom ‘Dassenhof’? Er loopt ‘s nachts een das over het landje. Hij/zij spolt soms hier en daar wat om, eet wat, poept een keertje en trekt dan weer verder naar zijn/haar burcht in een bosje verderop langs het kanaal. Dassen houden van fruit dus in de toekomst zal hij wel langer rondsnuffelen. Aan het eind van de oprit zie je links langs de heg de ‘dassenwissel’ (een soort gootje waar hij doorheen heeft gelopen).

Er zijn nog twee andere voedselbossen in Malden!

– Werelds (https://www.voedselboswerelds.nl/)
– Kiemkracht 64 (https://www.kiemkracht64.com/)