Voedselbossen Nijmegen

Het voedselbos van EET MEERBOSCH is ontworpen in samenwerking met de Gemeente Nijmegen en Wouter van Eck, en in 2017 aangeplant met de hulp van vele vrijwilligers. Het bos is gericht op duurzame voedselproductie, en tegelijk is de biodiversiteit van het voedselbos is enorm hoog. Zo ook de productiviteit: dat komt door de verschillende lagen die precies op elkaar afgestemd zijn.

Zie website

DE HEERLIJKE BOSGAARD bevindt zich aan de rand van Nijmegen-zuid, op Landgoed Grootstal. Dit is een landgoed waar meerdere vernieuwende boerderijen worden ontwikkeld. Arbres legt hier een voedselbos aan en beheert een kruidentuin. Waar eerst een veld was met alleen maar gras, daar staan nu rijen met jonge boompjes en struiken. Er zijn veel klussen te doen met het onderhoud van het voedselbos.
Het is kleinschalig en gefocust op dingen leren over natuur en landbouw. Zo is er elke woensdag een kennisdeelmiddag, waarin met elkaar wordt geleerd over de ontwerpprincipes van een voedselbos, biodiversiteit en we  experimenteren met het verwerken van de oogst.

Zie website