Kwekerij, basis voor de Praktijk Akademie Circulair Rivierenland

Vertegenwoordigers van Business School Nederland, Provincie Gelderland, Gemeenten, Regio Rivierenland, Greenport, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen werkten aan de start van een nieuwe economie. Onder de bezielende leiding van wijlen Peter van Luttervelt.

De Kwekerij was een leeromgeving voor deelnemers van dorpstafel tot bestuurstafel.

Bekijk een voor ons inspirerende vimeo !

Schermafbeelding 2014-12-07 om 21.27.03

En deze prachtige youtubes !

Schermafbeelding 2014-12-07 om 21.16.45

Schermafbeelding 2014-12-11 om 10.16.52

Rechtsonder vind je ons gezamenlijke business- en waardenplan.

Hieronder vind je de eerste ontwikkelingen.

Schermafbeelding 2015-06-05 om 11.45.15

Het doel is een groei naar een nieuwe economie te realiseren met bestuurlijk lef.
Er moet een verbinding (nieuwe verbanden, andere invalshoeken) komen tussen mensen die in hetzelfde traject zitten (gelegenheidscoalities van bestuurstafel tot dorpstafel).
Er is sprake van een kwetsbaar opstellen naar elkaar. Een grensvervagende, natuurlijke, gezonde verhouding tussen privé en werk, hoofd en hart, empowerment en wankelmoed. Persoonlijke- en organisatie-ontwikkeling gaan samen op. Werken vanuit de ziel en van hieruit anderen uitdagen en ‘raken’ en een nieuwe impuls en betekenis geven aan mensen, organisaties en de regio.

Schermafbeelding 2014-11-12 om 15.44.34

Verandering komt door verbinding, delen en waarde toevoegen aan elkaar. Action learning is niet een star voorbereid of een afgerond geheel. Het gaat om doen en van en met elkaar gaandeweg leren. Het begint wel met een droom en met één change-agent in elke sector, die zich als een vis in het water voelt in de Kwekerij samen met gelijkmoedige mensen. Als de wind zal de Kwekerij zich uitzwermen. Change-agents komen opgeladen de Kwekerij uit en kunnen met meer energie hun bestaande collega’s naar een nieuwe economie verleiden. Wellicht zelfs bestaande projecten inbrengen in de Kwekerij om er de waarden van andere sectoren aan toe te voegen.

Schermafbeelding 2014-11-12 om 15.44.04De Kwekerij is een plek waar als vanzelf geleerd wordt, al werkende, samen met alle belanghebbenden. Het wordt als een veilige ‘kas’: een gedoogzone waar even geen belasting wordt geheven, geen vergunningen nodig zijn en waar financiële middelen (als water 😉 beschikbaar worden gesteld om burgerinitiatieven (zaadjes) uit te testen. Successen (stekjes) worden gedeeld en kunnen naar buiten (de volle grond in) om de oude economie naar een nieuwe te transformeren.