Categorie Archief: In de nieuwsbrief

Gids Regio 4.0

Op 13 december is met vereende krachten de regiogids uitgebracht. Niet van bovenaf opgelegd maar van onderop gecreëerd!
Een gids met richtingen hoe we een betere samenleving in de regio kunnen vormgeven per domein (= thema/sector). Er bestond al een globalere regiogids maar deze is enorm verrijkt met praktische voorbeelden en stappenplannen en met het mooiste nieuwe domein: MENS 4.0

Lees verder

Regionale bezorgsuper van start: Puur Betuws

Geen mogelijkheid om zelf naar de winkel te gaan? Geen nood. Bestel gemakkelijk regionale, lekkere producten en laat ze over 2 dagen thuisbezorgen door een elektrisch busje van Puur Betuws. Of.... verkoop jouw producten via deze nieuwe online winkel! Puur Betuws creëert tevens werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo maakt zij niet alleen voedsel en economie weer lokaal en heel erg lekker, maar ook transport circulair en werkgelegenheid sociaal.

Lees verder

Tiny houses in ecowijk

Momenteel verkent de initiatiefgroep ‘Tiny Living Lanxmeer’ de mogelijkheid om de ecowijk in Culemborg te verrijken met ‘tiny houses’. Deze energieneutrale huisjes staan voor een kleine voetafdruk en leven met weinig spullen en sluiten zo meer dan naadloos aan bij de filosofie van de wijk. De tuin is gemeenschappelijk. De verwachte investering in ...

Lees verder

Kaart houdt groenten en fruit 2x zo lang vers

De A6-formaat kaart, maakt gebruik van een combinatie van elektromagnetische golven en frequenties. De golven vertragen de groei van schimmels en andere bacteriën die voedsel laten bederven. Door de kaart bij bederfelijke producten te plaatsen, zoals in de koelkast of in de fruitschaal, blijven de producten twee keer zo lang houdbaar. Dat kan voedselverspilling verminderen.

Lees verder

Duurzame buurtendag

Nieuwsgierig waarom busladingen vol internationale geïnteresseerden al jarenlang naar ons stadje Culemborg komen? Klik verder en schrijf je in voor een welkom in de wijk Eva Lanxmeer die op zondag 27 september haar 15-jarig bestaan viert en iedereen die duurzaam wil leven trakteert op een inspiratievolle middag.

Lees verder

Dorp van Samen geopend

Haaftense kinderen bedachten in een variant van ‘Achterwerk in de kast’ dat er een plek moest komen voor jong en oud om te chillen. Een dorpsmoestuin. De afgelopen weken zwoegden stoere tieners en gespierde praatjesmakers om de wens in vervulling te laten gaan. Zaterdag was het openingsfeest op een onbenutte grond midden in het centrum.

Lees verder