Categorie Archief: Vlechtgroep

Duurzame buurtendag

Nieuwsgierig waarom busladingen vol internationale geïnteresseerden al jarenlang naar ons stadje Culemborg komen? Klik verder en schrijf je in voor een welkom in de wijk Eva Lanxmeer die op zondag 27 september haar 15-jarig bestaan viert en iedereen die duurzaam wil leven trakteert op een inspiratievolle middag.

Lees verder

De coöperatie als protestvorm

De Energietransitie vergt volgens Rotmans een compleet nieuwe infrastructuur en nieuwe manier van denken.
“De overtuiging is dat windmolens op subsidie draaien en kolen- en kerncentrales niet. Terwijl het eigenlijk net andersom is.”
Volgens Jan Rotmans is de Energietransitie onvermijdelijk. Burgerinitiatieven vormen een nieuwe micromacht. Transities gaan over verschuiving van macht. De coöperatie is een stille protestvorm.
Wilt u meer lezen over onze coöperaties in oprichting?

Lees verder

Dirk III school: de kwekerij

Vertegenwoordigers van Business School Nederland, Provincie Gelderland, Gemeenten, Regio Rivierenland, Greenport, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen werken aan een nieuwe economie.

De werktitel is 'de Kwekerij voor Rivierenland', een leeromgeving voor deelnemers van dorpstafel tot bestuurstafel.

Zij lieten zich inspireren door ...

Lees verder

Haaften start met zelfvoorziening

Op de Dag van Haaften gaven 80% van de Haaftenaren die een formulier invulden aan, dat zij stroom uit Haaften zelf willen afnemen. Kinderen maakten smoothies van Haaftense bramen en peren.

Sinds het begin van 2014 liggen er zonnepanelen op het dak van het prachtige Kulturhus. De energie die ze zelf niet direct gebruiken, gaat ten goede komen aan de gemeenschap. Er wordt ook onderzocht hoe er een slimme koppeling kan worden ...

Lees verder

Uitvoering kinderidee in Haaften op kracht

Midden in het centrum van Haaften komt volgend voorjaar op een onbenutte grond een mobiele moestuin naar een voorbeeld uit Haarlem. Een chillplek voor jong en oud. Doelstelling: de sociale cohesie (re)activeren. Gemeente Neerijnen, Bedrijf Mijdam, Rabobank, Stichting Jewelz, Wittenbergzorg en burgerondernemers onder leiding van de bekende Haaftenaar Jur van der Lecq ...

Lees verder