Categorie Archief: Vervoer

100.000-ste schone kilometer

Op deze duurzame dinsdag bereikte CoöperatieAuto Culemborg een enorme mijlpaal. Het abonnement van de nieuwste deelnemer aan dit elektrisch autodelen initiatief ging in, met hierin de honderdduizendste schone kilometer. 24 coöperanten namen tot nu toe afscheid van 10 benzine/dieselauto's en delen nu 5 elektrische exemplaren. Zo rijden ze mede dankzij een speciale app 'anders, makkelijk en gr..

Lees verder

4de elektrische coöperatieauto in Culemborg

Afgelopen zaterdag plaatsten we een nieuwe Renault Zoe - (bereik gemiddeld 315 km) mèt trekhaak voor een fietsenrek - op de Zandstraat in Culemborg. Coöperant Judith van Loon: "Ik ben lid omdat ik bewuster wil omgaan met mijn reiskilometers als bijdrage aan een schonere wereld. Autodelen in een coöperatie levert verrassend efficiënt autogebruik op en ik grijp toch nooit mis. Voelt goed."
Het doel van CoöperatieAuto is: schonere lucht, minder productie van auto's, meer ruimte voor groen en spelende kinderen en ... kosten delen.

Lees verder

3de coöperatieve elektrische auto in Culemborg

Zaterdag 'openden' CooperatieAuto-leden hun derde elektrische auto in Culemborg. De foto is genomen door het jongste lid: Teun Buwalda. De bolide is een nieuw model Renault Zoe die gemiddeld wel 315 km kan rijden op een volle accu. Het is de eerste van het model die in Europa met een deelsysteem rijdt! 
Al eerder is een grijze Renault Zoe op de parkeerplaats aan de Roland Holststraat en een lichtgroene Nissan Leaf op het Jan Wolkershof door de coöperatie geïntroduceerd ten behoeve van de doelstellingen: 
- schonere lucht
- minder productie
- meer ruimte
- kosten delen

Lees verder

Samenwerking E-autodelen

CoöperatieAuto is samen met LochemEnergie en de Provincie Gelderland een samenwerking gestart om het aanschaffen/ leasen van elektrische deelauto's te bevorderen. Daartoe hebben ze zich verbonden met de Europese 'The Mobility Factory' die in het Belgische Gent reeds 3 jaar een goed werkend E-autodeelsysteem in gebruik hebben.

Lees verder

Innovatief Tiel introduceert vervoersconcept

Dit najaar gaat er een uniek regio-experiment van start, te beginnen in Tiel. Het gaat om een real-time app platform, waarmee je met één druk op de knop een deelauto kunt openen of een carpoolmatch kunt maken met iemand die bij jou in de buurt vertrekt naar dezelfde eindbestemming. Ook (elektrische) fietsen staan klaar...

Lees verder

Duurzame buurtendag

Nieuwsgierig waarom busladingen vol internationale geïnteresseerden al jarenlang naar ons stadje Culemborg komen? Klik verder en schrijf je in voor een welkom in de wijk Eva Lanxmeer die op zondag 27 september haar 15-jarig bestaan viert en iedereen die duurzaam wil leven trakteert op een inspiratievolle middag.

Lees verder

Tiel in de versnelling

Met 5 autobedrijven, 1 fietsenzaak, 2 overheidsorganisaties en 2 kennisorganisaties rondom autodelen en Ondernemers Coöperatie Tiel is de intentie uitgesproken een experiment te starten om met duurzame mobiliteit in Kellen te beginnen.
Afgelopen dinsdag organiseerden we een werkconferentie op initiatief van de gemeente Tiel om te onderzoeken of er een duurzame samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden op het industrieterrein Kellen mogelijk is.
De economie moest flink ‘omgedacht’ ...

Lees verder

Schoner en goedkoper goederenvervoer

Regio Rivierenland heeft een prijsvraag uitgeschreven met als inzet het goederenvervoer over de weg te verduurzamen. Een consortium van bedrijven, bestaand uit de Stout Groep, Rolande LNG, Gebiedscoöperatie Rivierenland en Logistieke Hotspot Rivierenland leverde de winnende aanpak. Met de komst van een ...

Lees verder