Categorie Archief: In de social media

Manifest

'Grootouders voor het klimaat' willen laten zien dat er vele opa’s en oma’s zijn die zich zorgen maken over de wereld waarin hun kinderen en kleinkinderen opgroeien en zullen een manifest aan meerdere politieke leiders aanbieden.
Voor omschakeling naar een duurzame economie is een krachtig overheidsbeleid namelijk cruciaal. Met 2 miljoen grootouders in Nederland moet daar invloed op uit te oefenen zijn!
Het manifest is reeds ondertekend door bekende grootouders, van zowel linkse als rechtse politieke partijen, waaronder Herman Wijffels, Jan Terlouw, Job Cohen, Jacqueline Cramer, Jan Pronk, Bram van Oijk, Leen van Dijke, Theo Bouwman, Jan de Wit en Joos Ockels.
Een oproep aan alle opa's en oma's is het volgende te ondertekenen:
- de wereld van onze kleinkinderen wordt zeer ernstig bedreigd door klimaatverandering
- de opwarming moet beperkt worden tot maximaal 1.5 graad: met de huidige afspraken komen we boven 3 graden uit.
Ondertekenen kan door ...

Lees verder

Duurzame buurtendag

Nieuwsgierig waarom busladingen vol internationale geïnteresseerden al jarenlang naar ons stadje Culemborg komen? Klik verder en schrijf je in voor een welkom in de wijk Eva Lanxmeer die op zondag 27 september haar 15-jarig bestaan viert en iedereen die duurzaam wil leven trakteert op een inspiratievolle middag.

Lees verder

Haaften op radio 1

Boeren in Europa gaan massaal failliet, in Nederland betekent dat dat zeven boeren per dag het loodje leggen. Welke producten in de supermarkt liggen, wordt niet bepaald door de boer zijn oogst, maar door de effectenhandel. Omdat we onze binding met het eten op ons bord behoorlijk kwijt zijn, zoeken steeds meer consumenten naar een rechtstreekse handel met een boer in de buurt. Jan van de Straat maakt een reportage in Haaften bij het Kulturhus samen met Dennis Kerkhoven, voorzitter Gebiedscoöperatie Rivierenland en Baukelien Franken van de Stichting Dirk de Derde...

Lees verder

Haaften start met zelfvoorziening

Op de Dag van Haaften gaven 80% van de Haaftenaren die een formulier invulden aan, dat zij stroom uit Haaften zelf willen afnemen. Kinderen maakten smoothies van Haaftense bramen en peren.

Sinds het begin van 2014 liggen er zonnepanelen op het dak van het prachtige Kulturhus. De energie die ze zelf niet direct gebruiken, gaat ten goede komen aan de gemeenschap. Er wordt ook onderzocht hoe er een slimme koppeling kan worden ...

Lees verder

Kerk-Avezaath 2de mooiste plaats van GLD

Via een TV-evenement van de regio-omroep won Kerk-Avezaath de 2de plaats 'Mooiste plaats van Gelderland'. Met 724 mensen (53,3 % van de bevolking) is samengewerkt aan een enerverend evenement met het thema Geboorte onder leiding van coach Jan de Kock. Het doel was om met zoveel mogelijk mensen uit het dorp samen te zijn. Er is een gigantische luiertaart gemaakt, een decor gebouwd en er is een scène uit de geschiedenis nagespeeld. Het evenement kreeg ook nog diepgang toen mensen hun eigen persoonlijke geboorteverhaal ten gehore brachten. De Kerk-Avezaathers wonnen 860 euro voor een speeltoestel op het schoolplein. Wilt u deze zomerse TV-uitzending bekijken? ....

Lees verder