Categorie Archief: Links

Doorbraak met onderzoek naar melk

De wijsheid van onze ecoboer Matthijs wordt bevestigd door een onderzoek onder 600 Chinese melkdrinkers. Het drinken van de melk met een nog ongemuteerd eiwit (A2-melk voor insiders) vertoont verbeteringen in de spijsvertering.
Een eenvoudige omschakeling naar deze niet-conventionele melk zou een belangrijk onderdeel kunnen zijn van symptoombestrijding voor mensen die lijden aan melkintolerantie.
Het opent een grote melkmarkt omdat alleen al in Zuidoost-Azië meer dan 1 miljard mensen geen melk drinken vanwege melkallergie.

In oktober ontving ecoboer Matthijs het predicaat Earthsmiles voor zijn inzet voor een gezondere melk.

Lees het volledige artikel op melkvee.nl

Lees verder

Onderschrijf nieuwe verzekering Zorgeloos

Sluit je aan bij Zorgeloos en onderschrijf de 10 punten van zorg. Zorgeloos wil 50.000 mensen aan zich binden die actief meedoen aan de beweging en straks willen overstappen naar de nieuwe zorgverzekeraar. De zorgverzekering zelf zal per 2018 beschikbaar zijn. Verzekerden moeten vanaf het begin veel te zeggen hebben. Ga snel...

Lees verder

Nieuw: zonneglasblokken

Wetenschappers aan de Britse University of Exeter ontwikkelen een nieuwe manier om zonne-energie op te wekken: zonneblokken. Deze glazen blokken kunnen naadloos worden geïntegreerd in de architectuur van een gebouw en verhogen de efficiëntie van de zonnecellen die erin zijn ..

Lees verder

Nieuwbouw zonder aardgas goed mogelijk

Netbeheerder Stedin testte de afgelopen drie jaar een ‘all-electric’-energienet in de Gorinchemse wijk Hoog Dalem. Samen met 42 deelnemende huishoudens werd de combinatie van zonnepanelen, slimme energiesturingssystemen, opslagaccu’s en warmtepompen getest. De conclusie? Een nieuwbouwwijk zonder aardgas is ...

Lees verder

Kaart houdt groenten en fruit 2x zo lang vers

De A6-formaat kaart, maakt gebruik van een combinatie van elektromagnetische golven en frequenties. De golven vertragen de groei van schimmels en andere bacteriën die voedsel laten bederven. Door de kaart bij bederfelijke producten te plaatsen, zoals in de koelkast of in de fruitschaal, blijven de producten twee keer zo lang houdbaar. Dat kan voedselverspilling verminderen.

Lees verder