Categorie Archief: Links

De ECO coin

Als je een boom kapt levert dit geld op, maar als je een boom plant levert dit niets op terwijl ook dit waarde creëert. Dat vindt Koert van Mensvoort, oprichter en creatief directeur van Next Nature Network, een vreemde zaak. Daarom lanceert hij een nieuwe duurzame cryptomunt, waarbij elke munt ondersteund wordt door ecologische waarde. Een nieuwe goudstandaard, waarbij goud wordt vervangen door bomen.

Lees verder

Nieuwe wijk in Helmond moet slimste wijk van de wereld worden

De voorbereidingen van de bouw van het Brainport Smart District (de Wijk van de Toekomst) kunnen van start gaan na unanieme goedkeuring van de gemeenteraad van Helmond. De nieuwe wijk heeft als ambitie om de slimste wijk van de wereld worden.

Brainport Smart District wordt een wijk met circa 1.500 woningen en ruim 12 hectare aan bedrijventerrein. De toegewezen plek ligt in de gemeente Helmond, ten noorden van Brandevoort en ten zuiden van de Automotive Campus. De realisatie van de wijk is gepland in de periode van 2018 tot 2028. Het doel is om in 2018 te beginnen met kleine experimenten, zodat ze in 2019 met de bouw van de eerste woningen kunnen

Lees verder

Economy for the common good

De Common Good economie is een internationale beweging die is gestart door de Oostenrijkse wetenschapper en activist Christian Felber. Zijn uitgangspunt is simpel: de huidige economie brengt schade toe aan mens en natuur door haar eenzijdige en doorgedreven focus op alleen financieel resultaat. Dat is eigenlijk de wereld op zijn kop.

Lees verder

Doorbraak met onderzoek naar melk

De wijsheid van onze ecoboer Matthijs wordt bevestigd door een onderzoek onder 600 Chinese melkdrinkers. Het drinken van de melk met een nog ongemuteerd eiwit (A2-melk voor insiders) vertoont verbeteringen in de spijsvertering.
Een eenvoudige omschakeling naar deze niet-conventionele melk zou een belangrijk onderdeel kunnen zijn van symptoombestrijding voor mensen die lijden aan melkintolerantie.
Het opent een grote melkmarkt omdat alleen al in Zuidoost-Azië meer dan 1 miljard mensen geen melk drinken vanwege melkallergie.

In oktober ontving ecoboer Matthijs het predicaat Earthsmiles voor zijn inzet voor een gezondere melk.

Lees het volledige artikel op melkvee.nl

Lees verder

Onderschrijf nieuwe verzekering Zorgeloos

Sluit je aan bij Zorgeloos en onderschrijf de 10 punten van zorg. Zorgeloos wil 50.000 mensen aan zich binden die actief meedoen aan de beweging en straks willen overstappen naar de nieuwe zorgverzekeraar. De zorgverzekering zelf zal per 2018 beschikbaar zijn. Verzekerden moeten vanaf het begin veel te zeggen hebben. Ga snel...

Lees verder