Insectenkwekerij voor duurzame eiwitten in vee- en visvoer

Nederland is een innovatieve en duurzame fabriek rijker. Insectenkwekerij Protix opende afgelopen dinsdag een productiefaciliteit in Bergen op Zoom. De fabriek, produceert insecten voor duurzame eiwitten in vee- en visvoer. De insecten die gebruikt worden, zijn de larven van de zwarte soldaatvlieg omdat deze veel eiwit bevatten. 

“Wij zijn er trots op dat we in Nederland onze innovatie tot wasdom hebben kunnen brengen. Deze opening is voor ons een springplank om onze producten en technologie de grens over te brengen en ons leiderschap in deze nieuwe industrie overal ter wereld uit te bouwen”, zegt Kees Aarts, oprichter en CEO van Protix. “Dit is natuurlijk een belangrijk moment voor Protix. De nieuwe productiefaciliteit staat echter ook symbool voor een heuse transformatie voor de hele insectenindustrie; de transitie van een prototype naar een volwassen en commerciële sector.”

Protix haalde in 2017 een bedrag van € 45 miljoen op om de fabriek in Bergen op Zoom te bouwen. In de fabriek wordt veel gebruik gemaakt van automatisering en digitalisering. Inmiddels kan in de fabriek voldoende eiwit geproduceerd worden om vijf miljoen zalmen van voedsel te voorzien.

Uit: Duurzaambedrijfsleven.nl