Hup met de geit in 2015

2015 is volgens de Chinese astrologie het jaar van de geit. De geit, die staat voor verantwoordelijkheid, voor mededogen, en ook voor creativiteit. Die vrouwelijk van aard is en ver weg blijft van conflicten. De geit, die eigenlijk in alles het tegendeel is van de grote beweging van de laatste tijd.

We zouden bijna missen wat er in de binnenkant van de samenleving gebeurt. Daar proberen talloze mensen in nieuwe vormen met elkaar een andere invulling aan hun bestaan te geven. Zo zorgen ze al delend en experimenterend voor zichzelf en hun omgeving en benoemen ze waarden op heel veel meer manieren dan alleen als het bedrag op hun loonstrook.

Het jaar van de geit zou ons wel eens terug kunnen brengen op een weg naar meer evenwicht en respect, naar de echte kernwaarden van ons bestaan. Waarden die we doorgaans als duurzaam betitelen. Wie naar buiten kijkt ziet dat er een stevige koerswijziging nodig is om op dat pad terecht te komen. Een verandering ook, die niet vanzelf tot stand komt. Wie naar binnen kijkt ziet dat de metamorfose daar al duidelijk vorm krijgt en sterk aan kracht en omvang wint. Met een beetje steun van de geit kan die transitie komend jaar wel eens in een beslissende versnelling komen. Vort met dat beest, op naar het Jaar van de Transitie.

Peter van Vliet

Volledige artikel: zie http://www.duurzaamnieuws.nl/transitie-als-trend-voor-2015/