Heb jij een goed idee voor watertoren+pompgebouw?

CULEMBORG – De Stichting Watertoren Culemborg i.o. houdt zaterdag 4 oktober om 11.00 uur een brainstormsessie die is bedoeld om een nieuwe bestemming te zoeken voor de meer dan honderdjarige watertoren en het ernaast gelegen oude pompgebouw. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de brainstormsessie en ideeën, voorstellen en wensen kenbaar te maken.

De uitkomsten van de brainstormsessie zijn ’s middags te zien tijdens de Oogstmarkt van Stadsboerderij Caetshage. Bezoekers van de Oogstmarkt wordt gevraagd deze uitkomsten te beoordelen. De brainstormsessie vindt plaats op het terrein van de watertoren aan de Rijksstraatweg. De inloop is vanaf 10:30 uur en de sessie duurt tot 13:00 uur. Aanmelden voor de brainstormsessie kan via contact@watertorenculemborg.nl.

De in 1911 gebouwde watertoren is ontworpen door Visser & Smit Hanab en heeft een hoogte van 35 meter. In de toren bevinden zich twee waterreservoirs van ieder 200 m3, een bovenin de toren en een onderin. Sinds 2005 is de toren buiten gebruik. De watertoren en het oude pompgebouw zijn karakteristiek voor Culemborg. Ze hebben een grote opknapbeurt nodig en verdienen een nieuwe bestemming.

Beklimming watertoren
Na afloop van de brainstormsessie zijn er drie rondleidingen die de mogelijkheid bieden om de watertoren te beklimmen. De rondleidingen duren ieder een uur en zijn gepland om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Aanmelden bij voorkeur via contact@watertorenculemborg.nl of ter plekke op het terrein van Stadsboerderij Caetshage. Daar vindt ook op 4 oktober de jaarlijkse Oogstmarkt plaats (10.00 – 15.00 uur). Voor iedere rondleiding zijn twintig plaatsen beschikbaar. Verzamelen een kwartier voor aanvang van iedere rondleiding bij Stadsboerderij Caetshage, adres: Caetshage 1, in Culemborg. Info:www.watertorenculemborg.nl

Schermafbeelding 2014-09-30 om 13.07.54