Categorie Archief: Mijlpalen

28 maart 2018

Oprichting coöperatie CoöperatieAuto. De missie is een leefbare omgeving helpen creëren. Door samen elektrisch te rijden. Meer schone lucht, meer rust, meer plaats. Maar ook door meer hernieuwbare energie in onze auto’s en in onze stad Culemborg te krijgen.

Lees verder

24 maart 2018

De Gebiedscooperatie Rivierenland startte een ontwerpbijeenkomst voor gebiedsfinanciering.
Gebiedscooperatie van midden Gelderland OGEN en Bureau AT Osborne gaven richting aan de inbreng van de deelnemers. Klik verder voor enkele beelden.

Lees verder

7 februari 2018

Start van onderzoeken welke natuurlijke voedingsstoffen uit het gebied de bodem van een fruitteler en veehouder vitaler krijgen. Tevens start van een netwerk van mensen in Rivierenland om circulair terreinbeheer aan te jagen.

Lees verder

9 oktober 2017

Het eerste duurzaamheidscentrum in Rivierenland is geopend!

De Knop is de nieuwe plek voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft in Geldermalsen en omgeving. Het initiatief is van 11duurzaam en wordt ondersteund door Gemeente Geldermalsen.

De Knop is gevestigd aan de Rijksstraatweg 19 te Geldermalsen en is geopend op woensdag- en vrijdagmiddag van 14-17 uur en  op zaterdag van 11-15 uur.

Lees verder

4 november 2015

Op 4 november 2015 was de 1ste ALV van de burgercoöperatie Windenergie van onze regio.

De gemeenten Geldermalsen en Neerijnen hebben ingestemd met het verzoek van Betuwewind om een procedure te starten voor de wijziging van het bestemmingsplan en het verkrijgen van een bouwvergunning voor de realisatie van windparken bij Knooppunt Deil en op het terrein van de Avri.

In Betuwewind werken overheden, burgers en projectontwikkelaars samen in een bijzonder participatieproject om twee windparken te ontwikkelen in Geldermalsen en Neerijnen.

Via de coöperatie kunnen inwoners uit de regio rechtstreeks participeren.
Betuwewind wordt ontwikkeld door vijf partijen. Naast de projectontwikkelaars Prodeon, Raedthuys, Winvast en Yard is Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen een bijzondere ontwikkelaar!

Lees verder