Categorie Archief: Mijlpalen

15 december 2022

ONTEIGENEN VAN GROND KAN OOK ANDERS
253 mensen kochten de grond van Het Veerhuis in Varik vrij om het te kunnen schenken aan de Stichting Grond van Bestaan. Het wordt daarmee nooit meer verkocht en is vrij van speculatie.
En toen stond het Waterschap op de stoep voor de koop van een klein stukje grond ten behoeve van dijkverzwaring!
We verzonnen een list!

Lees verder

15 oktober 2022

GESLAAGDE SOCIETY 4.0 REGIODAG IN TIEL

Meer dan 200 mensen uit heel Nederland en België bezochten Tiel en wisselden gezamenlijk regio-informatie uit over het creëren van een betere samenleving. Bekijk de compilatie van 4 minuten:

Lees verder

10 november 2021

EERSTE BOOM VAN 10 HECTARE VOEDSELBOS

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 10 november plantte het team Voedselbos Lingehout symbolisch de eerste boom aan de Tielerweg in Geldermalsen. Dit is de eerste stap in de creatie van een voedselbos op zo’n 10 ha gr..

Lees verder

1 januari 2021

START VRIJ BETUWE, DE REGIO VAN SOCIETY 4.0
Steeds duidelijker is dat 1% van de meest (invloed)rijke mensen ter wereld bepalen wat er gebeurt in de wereld. In elke sector.
De principes van Society 4.0 spreken ons aan:
- Wees de verandering die je wilt zien in de wereld
- Ga van onderop regionaal aan de slag met betrekking tot de ..

Lees verder

15 juni 2020

“Slim laden maakt elektrisch rijden nog interessanter. Het is laden op maat. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vol je batterij opgeladen moet zijn. En ook wanneer of tegen welke prijs je stroom afneemt of teruglevert aan het net. Daarmee is het dus goed voor je eigen portemonnee, voor een betere balans van het stroomnet en voor het gebruik van meer groene energie (direct van de zon). Slim laden heeft veel potentie”, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De staatssecretaris nam als eerste de app ‘stekkerapp’ in gebruik op het slimme laadplein in Culemborg.

Lees verder

26 mei 2020

Onze onderliggende stichting heeft een naamswijziging ondergaan. Vanaf vandaag genaamd: Stichting Earthsmiles.
De doelstelling van de stichting is bij de transitie de 3 p's 'People, Planet en Prosperity' in balans ...

Lees verder

5 oktober 2019

De wieken van de eerste windmolen van BetuweWind werden gemonteerd om Rivierenlanders van flink wat Betuwestroom te kunnen voorzien.
Samen beslissen en investeren levert een betere inpassing, beschikbaarheid van duurzame stroom en een financiële opbrengst op!

Lees verder

29 mei 2019

De Koning en Koningin brachten een streekbezoek aan de Betuwe op 29 mei en deden ook de Koninklijke Fruitmasters aan. De Fruitmotor, met fruittelers Bert den Haan en Wilfred van Driel en bestuurders Hilde Engels en Henri Holster, gingen in gesprek over circulaire fruitteelt en wilde bijen. "Wat een mooi initiatief!" was de reactie van de Koning en een fles Krenkelaar appelcider en appelsprankel gingen mee naar Huis ten Bosch.

Lees verder

22 mei 2019

Het eerste coöperatieve laadplein met zonnedak is geopend!
De parkeerplaats aan de Hendrik Marsmanweg in Culemborg heeft een futuristische overkapping met 784 zonnepanelen. Goed voor de energievoorziening van zo'n 65 huishoudens. Daaronder staan zes laadpunten die eenvoudig uitgebreid kunnen worden tot twintig. Omwonenden kunnen hun elektrische (deel)auto op deze plek laden met Betuwestroom.

Lees verder

8 mei 2019

Onze eerste elektrische deelauto van CoöperatieAuto toerde mee met de Urgenda Regiotour door de Betuwe naar Nijmegen. Bij de tour lag het accent op voedselbossen.
Er werd veel kennis uitgewisseld tijdens de rit. Een opvallende conclusie was dat na 5 jaar geduld een voedselbos € 3000 per hectare oplevert. Ter vergelijking: een mais- of grasland levert € 300 per hectare op. Je moet dus naast grond en investeringsgeld ook geduld en een lange termijn visie hebben!

Lees verder