Categorie Archief: Mijlpalen

28 november 2023

BESLUIT AANKOOP 17,15 HA GROND
Bij de Algemene Ledenvergadering van de Burgerwindcoöperatie is besloten de grond bij knooppunt Deil, aangeduid als Paardenveld, aan te kopen. Het doel is grond te onttrekken aan niet-duurzame landbouw/veeteelt.

Lees verder

30 augustus 2023

BOUWBOEREN IN DE BETUWE
Doel is om per regio kleine boerencorporaties te smeden die -als alternatief verdienmodel- gaan telen voor de bouw, logistiek en industrie. Tevens kunnen we hierdoor boeren in staat stellen kennis te delen. Het is natuurlijk niet het doel om te concurreren met voedselproductie.
In augustus startte BouwBoeren in de regio West-Betuwe met een zestal proefoogstlocaties, goed voor zo’n 16 hectare. De gewassen waarmee de pilot wordt ingestoken zijn twee typen Sorghum, Industriële hennep, Olifantsgras en Zonnekroon.
Van de opbrengst ..

Lees verder

22 april 2023

KATIE JANSSEN VAN AGENDA 2029 IN TIEL
Met onbevangen frivoliteit legt zij haar agenda uit als menswaardig alternatief voor Agenda 2030 van de Verenigde Naties, waar op het eerste gezicht niet zoveel aan mankeert maar … waarvan steeds meer onderdelen zich ontpoppen als totalitair en dwingend. Het is niet zonder reden dat het wemelt van geruchten en complottheorieën rondom deze VN Agenda.Ze laat een bezield alternatief zien, gebaseerd op een compleet ander mensbeeld. We zijn in essentie constructieve, scheppende en bezielde wezens, onze aard is niet het probleem maar juist het structurele ontkennen daarvan, aldus Katie.

Lees verder

15 december 2022

ONTEIGENEN VAN GROND KAN OOK ANDERS
253 mensen kochten de grond van Het Veerhuis in Varik vrij om het te kunnen schenken aan de Stichting Grond van Bestaan. Het wordt daarmee nooit meer verkocht en is vrij van speculatie.
En toen stond het Waterschap op de stoep voor de koop van een klein stukje grond ten behoeve van dijkverzwaring!
We verzonnen een list!

Lees verder

15 oktober 2022

GESLAAGDE SOCIETY 4.0 REGIODAG IN TIEL

Meer dan 200 mensen uit heel Nederland en België bezochten Tiel en wisselden gezamenlijk regio-informatie uit over het creëren van een betere samenleving. Bekijk de compilatie van 4 minuten:

Lees verder

10 november 2021

EERSTE BOOM VAN 10 HECTARE VOEDSELBOS

Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 10 november plantte het team Voedselbos Lingehout symbolisch de eerste boom aan de Tielerweg in Geldermalsen. Dit is de eerste stap in de creatie van een voedselbos op zo’n 10 ha gr..

Lees verder

1 januari 2021

START VRIJ BETUWE, DE REGIO VAN SOCIETY 4.0
Steeds duidelijker is dat 1% van de meest (invloed)rijke mensen ter wereld bepalen wat er gebeurt in de wereld. In elke sector.
De principes van Society 4.0 spreken ons aan:
- Wees de verandering die je wilt zien in de wereld
- Ga van onderop regionaal aan de slag met betrekking tot de ..

Lees verder

15 juni 2020

“Slim laden maakt elektrisch rijden nog interessanter. Het is laden op maat. Je bepaalt zelf wanneer en hoe vol je batterij opgeladen moet zijn. En ook wanneer of tegen welke prijs je stroom afneemt of teruglevert aan het net. Daarmee is het dus goed voor je eigen portemonnee, voor een betere balans van het stroomnet en voor het gebruik van meer groene energie (direct van de zon). Slim laden heeft veel potentie”, aldus staatssecretaris Stientje van Veldhoven. De staatssecretaris nam als eerste de app ‘stekkerapp’ in gebruik op het slimme laadplein in Culemborg.

Lees verder