De volgende stap van Dirk de Derde

*** 

*** 

2013 en 2014 waren jaren van zaaien

nu volgt groei en rentmeesterschap

dan komt oogsten in deze prachtige regio!

***

***

Wim Wink: Al jaren lang voelde hij zich een roepende in deze rivierendelta. Hij wilde graag een burgerenergiecoöperatie opzetten omdat zijn transitieopgave een vanzelfsprekend duurzame, nieuwe economie is. Inmiddels heeft Wim, met name bij de overheid en in de gezondheidszorg legio meewerkende ‘change-agents’ gevonden en verbonden. En zijn wens is werkelijkheid geworden … de eerste energiecoöperatie is geboren.
Klik voor meer info op:

Schermafbeelding 2014-11-16 om 16.13.19

Peter van Luttervelt: Al in den beginne èn internationaal stond Peter aan de wieg van vele mens- en milieu verantwoorde ondernemingen. Hij zette het ene na het andere bedrijf op. Hij ontdekte dat empowering ‘van onderop’ werkt en het samen organisch ontwikkelen van ecosystemen en een circulaire economie. Al zijn know how stopt hij nu in de Dirk III School ‘de Kwekerij’, een leeromgeving voor deelnemers van dorpstafel tot bestuurstafel.
Klik voor meer info op:

Schermafbeelding 2014-11-16 om 16.28.47

Baukelien Franken: Na een mooie werkcarrière met persoonlijke life-events in de ziektewet te zijn beland … en vervolgens in de ww, zag Baukelien haar kans schoon om te gaan werken vanuit haar hart. Baukelien bloeit weer in de Betuwe en gaat per 5 januari 2015 haar eigen onderneming Intentief opzetten in organisatie van communicatie in de 21ste eeuw. Vanuit haar eigen ervaring met sociale cohesie in haar wijk, nodigde ze kinderen in een kast uit om hun wensen voor een nieuwe lokale ecomonie kenbaar te maken en werkte ze een concreet kinderidee uit: sociale cohesie rond een dorpsmoestuin op een onbenutte grond.
Klik voor meer info op:

Schermafbeelding 2014-11-13 om 19.29.16

Jan de Kock: Tijdens bouwbegeleiding, zijn interesse voor duurzaam bouwen en betrokkenheid met zijn eigen dorp, kwam Jan erachter dat het om mensen draait. Jan spreekt de taal van de bewoners in ons gebied want hij is er geboren en getogen. Zijn kracht zit in het sfeer maken, het cocreëren, het verbinden van mensen en deze mensen individueel weer in hun kracht zetten. Ook door zichzelf kwetsbaar op te stellen. Jan gaat voor meer maatschappelijk aanbesteden en nieuwe banen in deze regio!
Klik voor meer info op:

Schermafbeelding 2014-11-13 om 18.48.06

Dennis Kerkhoven: Landelijk deed hij het al: doorbraakversnellen. Ook colleges gevend over het composteren van organisaties. Tot hij erachter kwam dat voor het composteren van het eigen huishouden, de place to be zijn eigen regio was. Via Dirk III wilde hij de boel ‘balanceren’ om geld te besparen, maar ook om nieuwe kasstromen aan te boren. Hij ontdekte dat alle ingrediënten in het Rivierenland aanwezig zijn. Ons alleen nog herinneren waar het historisch onbenutte potentieel zit en hoe we het rendabel kunnen maken. Daartoe heeft Dennis samen met inmiddels heel wat Dirkers de Gebiedscoöperatie Rivierenland opgericht. Hierover hoort u binnenkort nog veel meer!
Klik voor meer info op:

Schermafbeelding 2014-11-16 om 16.14.27

 

In de volgende berichtgeving besteden we aandacht aan onze samenwerkingspartners.