Agenda

PERSPECTIEVEN VANUIT DE NATUUR VOOR EEN NIEUWE ECONOMIE

In de nieuwe economie zijn we goed voor de aarde, wordt inkomensongelijkheid minder en verlaten we de tredmolen van het drukke bestaan. En dat allemaal zonder in te boeten op ons welzijn. Er ontstaat een relatiegerichte deeleconomie, niet alleen financiële waarden maar ook andere waarden doen mee in de afwegingen en ontspanning in de nieuwe luxe. Duurzaam voor mens en aarde.

Dit klinkt als een prachtig sprookje! Of kan het echt?

Op deze avond nemen we kijkje in een parallelle wereld waarin de ‘economie’ al bestaat. Bowine Wijffels geeft  inzicht in de patronen en principes die de natuur tot een goed, circulair en inspirerend voorbeeld maakt voor onze economie en Henry Mentink deelt zijn ervaringen in het concreet vormgeven van die nieuwe economie. Na deze duo presentatie praten we verder over hoe je dit toe kunt passen op je eigen vragen en uitdagingen.

Voor wie?

Voor ondernemers en ambtenaren en ieder ander die geïnteresseerd is in het onderwerp.

Waar en Wanneer?

Het Veerhuis in Varik, dinsdag 5 maart van 19.30 – 21.30 uur

Kosten en inschrijving?

Op basis van een vrijwillige bijdrage. Geef je hier op.

 

KENNISMAKINGSWORKSHOP BESLUITVORMING MET CONSENT

Van gedoe naar gedragen besluiten en van competitie naar coöperatie.

Hoe geef je iedereen een stem? Hoe geef je vorm aan gezamenlijke doelen met gedragen besluiten? Hoe ontsteek je het vuur van enthousiasme? Hoe creëer je duurzame verbindingen en effectieve uitvoering van plannen?

Op 11 april en 5 juni 2019 om 19.30 uur kun je bij FlexTiel, Gasthuislingelaan 33 te Tiel meedoen met een kennismakingsworkshop besluitvorming met consent.

Verrassende resultaten, bewust worden van je onbewuste programmering, een nieuwe ervaring van verrijking door verschillen. En… het hóeft niet eindeloos te duren voordat iedereen zich gezien en gehoord voelt.

Besluitvorming met consent is iets wat je moet ervaren. Vandaar dat we je deze eerste kennismaking gratis aanbieden. We maken hierbij gebruik van het Ger-Consentspel.

Je kunt dan op basis van je ervaringen, zelf inschatten of besluitvorming met consent geschikt is voor jou en de groep waar je deel van uitmaakt.

Kijk HIER voor meer informatie.

Ben je geïnteresseerd in dit aanbod? Neem contact met ons op via info@duurzaamverbonden.nu of info@flextiel.nl.

Wij kijken uit naar je reactie,
Lisanne, Sylvia en Elise

 

MINI VISION QUEST

Op zondag 14 april organiseren Saskia Bosman en Twan de Leur een korte Vision Quest van een dag in de mooie uiterwaarden van de Waal, nabij Zaltbommel. Voel jij je geroepen om in een veilige bedding in volledige stilte en afzondering in de natuur te zijn, wees dan welkom!

A task without a vision is just a job
A vision without a task is just a dream
A vision with a task can change the world

Chief Seattle

We starten gezamenlijk met een ritueel om je intenties kracht bij te zetten aan de oever van de Waal, om je innerlijk landschap te verbinden met de natuur. Daardoor word je intentie helder en kan je de groep verlaten en vertrek je alleen om je eigen plek te vinden. Daar kan jij je gedachten, emoties en lichaam verbinden met de natuur, het water, de aarde, de stilte en de dieren om je heen. Naarmate je dieper afdaalt in jezelf kunnen de inzichten over je leven zich openbaren.

Neem jouw unieke plek hier op Aarde in en laat alles maar naar jou toekomen. Met die opdracht gaan we door onze zelf gemaakte poort naar onze 7 uurs Vision Quest. En er komt van alles langs…..buizerds, gedachten, zon en regen, winterse kleuren boten en inzichten en natuurlijk… koeien! We worden heerlijk ontvangen in de overvloedige natuur, waar we mogen zinken en zakken in de traagheid van de winterdag.

Een Vision Quest is een ritueel en een intens verblijf in de Natuur. Een hele dag helemaal alleen, op je eigen plek in stilte van de natuur. Om te vasten, bidden, dromen en te vragen om een visioen, een inzicht voor je leven. Om je weer te verbinden met je bron, met je diepste verlangen. Het vasten en het verblijf in de overvloedige natuur maken je stil en ontvankelijk voor inzichten en nieuwe beelden.

Waarom?
Om meer helderheid te krijgen over levensvragen, waar je alleen met denkkracht geen bevredigend antwoord op krijgt, zoals je waarschijnlijk al ontdekt hebt.

Een Vision Quest is een intense transformatie en kan wel eens de meest ingrijpende ervaring in je leven worden!

Praktische Informatie:

Lokatie: Uiterwaarden Waal, De Hurnse Kil (nabij Zaltbommel).
datum en tijd: zondag 14 april, van 10:00 tot 17:00 uur en houd rekening met uitloop.

Investering: € 90,00 pp.

Voorbereiding: Intentie formuleren en licht eten of vasten.

Meebrengen: Water en lichte lunch of fruit.

Info en opgave: 
Twan de Leur & Saskia Bosman

www.twandeleur.nl / www.inspiradiance.nl of aanmeldformulier

Tel. (Twan) 06 28831050/ (Saskia) 06 41105292
Na opgave en betaling ontvang je een paklijst en routebeschrijving.